Om oss

Trädgårdens förskola har plats för 120 barn och ligger i ett naturskönt grönområde vid Fredriksdal. Vi har 5 olika avdelningar. De yngsta barnen går på Flores och Beehive och de äldre barnen går på Orbis, Butterfly och Ventus.

Vi ser barnen som världsmedborgare där olikheter är en tillgång och välkomnar en mångfald hos både barn och pedagoger. Vi har många möjligheter till lärande och upptäckande både inomhus och utomhus. Barnen har tillgång till spännande lärmiljöer där de kan leka och lära med alla sina sinnen.

För oss är det viktigt att barnen har inflytande och demokratiska möjligheter att påverka verksamheten. Därför arbetar vi i smågrupper anpassade utifrån barnens behov och intresse. Pedagogerna uppmuntrar barnen i att upptäcka och förstå omvärlden både i lek och projekt.

På Trädgårdens förskola har vi 2 spår, varav en där vi erbjuder engelska i växelverkan med svenska. Uppdraget utifrån läroplanen är att utveckla barnens kunskaper i svenska språket, men vi ser många fördelar att erbjuda engelska i barnens livslånga lärande.